Si estàs buscant una residència d'estudiants a prop de Barcelona, ¡Resest és la teva millor…
Viure en una residència estudiantil vs pis compartit
Arriba el moment de començar una nova aventura, agafar el necessari i preparar-nos per anar a estudiar en un nou lloc. Probablement estem parlant d’estudis superiors com la universitat o cicles formatius que se solen impartir lluny de la nostra llar. Fins i tot aquesta nova etapa pot portar-nos a un altre país, a quilòmetres de casa.
I comencen els dubtes: que és imprescindible, com em preparo, i el més important dels preparatius, on em puc allotjar?
Avui dia hi ha diferents possibilitats per als estudiants que volen completar els seus estudis, ja sigui a una altra ciutat del seu país o a l’estranger. Tens opció de residir a casa d’un familiar o amic, si existeix la possibilitat, fins al compartir pis o viure en una residència estudiantil. En aquest post anem a exposar les diferències bàsiques entre ambdues opcions, l’allotjament en una residència per a estudiants o compartir pis/llogar una habitació.
Primer punt: un dels quals més pot preocupar a la franja d’edat que sol realitzar aquest tipus d’estudis, entre els 18 i els 24 anys, és el pressupost. En aquesta qüestió les residències solen ser una mica més elevades de preu, encara que cal valorar els diferents serveis inclosos com veurem més endavant, que equilibren la balança. En el cas del pis, dependrà de la zona i de quantes persones convisquin en ell.
Segon punt: com acabem d’esmentar, en un pis no podem comptar amb l’ajuda de tercers, tret que tinguem uns companys excel·lents, mentre que si optem per la residència, variant entre les unes i les altres, podem optar a serveis de neteja d’habitació, cuines equipades, consums d’aigua i electricitat inclosos en el preu, internet de qualitat, pensions i altres prestacions. Tret que siguem realment afanyats o organitzats aquest punt ho guanya la residència d’estudiants.
Tercer punt: la convivència. Tot depèn amb qui anem a compartir el pis, ja que podem trobar-nos amb altres estudiants que comparteixin el nostre temps de concentració amb les pertinents festes i diversió de la vida de l’estudiant. No obstant això cal vigilar el poder entendre’s quant a horaris, comportaments i respecte entre companys. La residència en aquest punt aporta habitualment un ambient més adient a l’estudiant en ser un espai dedicat i pensat per a ells les 24 hores del dia. A més de donar l’oportunitat de conèixer més gent en la mateixa etapa i compartir experiències. El tema de la convivència sol estar més controlat mitjançant les normes de la pròpia residència estudiantil, la qual cosa al seu torn pot llevar una mica de llibertat de moviment i horaris.
This Post Has 0 Comments