skip to Main Content
allotjament estudiants sabadell

Tres museus per veure prop de l’allotjament d’estudiants de Sabadell

Sabadell és una ciutat amb una àmplia oferta cultural per a tots els públics. En l’anterior post vam parlar sobre el dia a dia en una residència d’estudiants però avui parlarem dels museus que podràs trobar prop de l’allotjament d’estudiants de Sabadell.

Museu de l’Institut Català de Paleontologia

Si des de sempre t’han agradat els dinosaures, estàs de sort. Al centre de Sabadell està situat el Museu de l’Institut Català de Paleontologia. Aquest museu ofereix una exposició de rèpliques de dinosaures, especialment, “El triceratops torna a Sabadell”. També es pot visitar el laboratori de restauració de fòssils i gaudir d’una sala de realitat virtual amb fòssils en 3D i vídeos sobre paisatges recreats de fa 66 milions d’anys. El preu de l’entrada és de 3€ per a adults i els primers diumenges del mes l’entrada és gratuïta.

allotjament estudiants sabadell

El Triceratops torna a Sabadell

Museu d’Història de Sabadell

El Museu de la Ciutat va obrir les seves portes en 1931 al mateix edifici que ara i en els seus inicis reunia col·leccions d’arqueologia i art, que més tard s’ampliarien amb paleontologia. El seu objectiu és conservar, estudiar i donar a conèixer el patrimoni entre la ciutadania per preservar la seva memòria.

Aquest Museu compta amb dos magatzems on es guarden els materials procedents dels jaciments arqueològics. Sobre la seva col·lecció, compta amb una gran quantitat d’objectes extrets d’excavacions, recol·leccions i donacions. Podem visitar la col·lecció d’arqueologia, que reuneix materials de més de 6.000 anys d’antiguitat. També podem visitar el fons tèxtil, amb objectes procedents de la indústria tèxtil de la ciutat en la seva època d’expansió, i finalment, la col·lecció monogràfica, que recull objectes de col·lecció d’antics oficis, monedes, indumentària, minerals, armes, ceràmica, religió…)

A més d’això, també compta amb exposicions temporals de diferents temàtiques. L’entrada és totalment gratuïta.

allotjament estudiants sabadell

Museu d’História de Sabadell

Museu d’Art de Sabadell

Si ets un amant de l’art, també pots trobar la col·lecció del Museu de l’Art de Sabadell, que es va iniciar al voltant de la dècada dels anys 30 gràcies al llegat i donacions d’artistes i col·leccionistes locals que s’ha anat incrementant amb noves adquisicions fins avui en dia.

Es tracta d’una col·lecció representativa de l’evolució artística de la ciutat, a través de la qual es pot seguir la trajectòria dels principals artistes i moviments. Compta amb una exposició permanent, “La col·lecció de 1875-1936”. En ella s’explica els Academicismes del segle XIX i el Nou Art dels Anys 30, a través d’una selecció d’obres i autors significatius de l’últim terç del segle passat fins a la guerra civil espanyola.

El museu està situat en La Casa Fàbrica Turull, que es va construir entre 1812 i 1819, i en 1865 va sofrir una reforma. Actualment, es pot fer visites a les alcoves i salons, a més del Museu.

L’entrada, també és totalment gratuïta.

allotjament estudiants barcelona

Casa Fàbrica Turull

Tots aquests museus estan a la pròpia ciutat i prop de la residència d’estudiants. Si necessites més informació, pots consultar les seves pròpies pàgines webs o contactar amb nosaltres per oferir-te més informació.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top