Blog

La tranquilitat per a estudiar en una residència d’estudiants a Sabadell

Entrevista nº 2

S’acosta final de curs i, després dels examens finals, toca la selectivitat! Segurament la majoria ja s’ha informat sobre les universitats i graus als quals li agradaria accedir, i entre ells, hi ha qui decidirà anar a estudiar a una altra comunitat autònoma. Probablement tots estiguem d’acord en què inicialment marxar de casa resulta un canvi important, sumat a l’esforç del pas de l’institut a la universitat: iniciant un grau amb il·lusió però amb moltes incògnites que cal anar resolent a poc a poc.

Un altra dels dubtes que sorgeixen immediatament és com el nostre fill o filla es farà càrrec de tota la sèrie de serveis que normalment a casa té resolts. S’alimentarà correctament? Com s’ho farà per rentar-se la roba? Tindrà les condicions i la tranquil·litat necessàries per estudiar? Es trobarà molt sol/a?… Moltes famílies, quan els seus fills decideixen començar la universitat a una altra ciutat, dubten entre triar un allotjament en un pis compartit o en una residència d’estudiants. Aquestes incògnites que es plantegen els pares, i de vegades també els propis fills, són les que pensem que queden cobertes en una Residència d’Estudiants. En aquest tipus d’allotjaments, els altres residents també són estudiants, la qual cosa no sempre passa en un pis de lloguer, i que per tant tots necessiten la tranquil·litat necessària per estudiar. A més, a la majoria de residències d’estudiants, hi ha zones habilitades per a l’estudi.

Estudiar en una residència

Com ja us explicàvem en el post anterior, vam demanar a antics residents si podien respondre a unes preguntes a partir de les quals hem elaborat una sèrie d’entrevistes a antics residents. En elles ens expliquen les seves experiències, les seves situacions actuals i els seus dubtes inicials a l’hora de decantar-se per una residència d’estudiants a Sabadell. A continuació trobareu la segona entrevista, que podrà ser-vos d’ajuda per resoldre alguns dels vostres dubtes.

(Hem fet les mateixes preguntes a tots els antics residents i publiquem el text íntegre.)

Entrevista nº2

Nostra segona entrevista pertany a Pablo Báez, de Málaga, a qui agraïm la seva amabilitat de participar en aquesta sèrie d’entrevistes. Pablo es va allotjar a la nostra residència durant el curs 2015/16.

-¿Qué estudios cursaste durante la estancia en la Residencia de estudiantes l’Estació de Sabadell? (Nivel y campo)

Doble grado universitario de Física y Matemáticas en la UAB.

-Actualmente, ¿trabajas, sigues estudiando o piensas estudiar más en un futuro?

Sigo estudiando la carrera y cuando la acabe no sé si trabajar o hacer un máster. Tengo un par de años para decidirlo.

 -¿El Grado se ha adecuado a tus expectativas?

Sí.

-¿Cómo te desplazabas hasta la universidad? Si ibas con Ferrocarriles (FGC), ¿qué experiencia tienes?

Iba con Ferrocarriles, y son muy cómodos, pues llegas en menos de 10 minutos.

-¿Qué es lo que se te hizo más difícil de irte de casa? ¿Y lo más positivo? ¿Qué cambiarías si volvieras a empezar?

Lo más difícil fue dejar a ciertas personas detrás, puesto que desde mi ciudad de nacimiento a Sabadell no podía ir cada finde… Lo más positivo fue que todo me fue muy bien y fácil con las facilidades de la resi.

No cambiaría nada.

 -¿Crees que esta experiencia te ha ayudado a madurar y a ser más responsable?

Sí.

-Antes de llegar a la Residencia estudiantil, te preocupaba que te costara hacer nuevas amistades? ¿Te sentiste bien acogido? ¿Cuál era el ambiente con los otros residentes?

No me preocupaba, creo que siempre he sido muy sociable. Aún así, me sentí muy bien acogido con mis fantásticos compañeros y entablamos amistad muy rápido, amistad que seguimos manteniendo, ya que comparto piso con algunos de ellos y veo la mayoría en la uni y ciertos findes.

 -Si es el caso, ¿cómo valoras el hecho de haber compartido habitación con otro estudiante? ¿Qué crees que te aportó la experiencia?

La peor parte de la residencia, para mí, fue esta. En algunas ocasiones era complicado, porque hay momentos que se prefiere estar sólo, pero lo bueno es que no te aburrías…

Lo positivo que puedo pensar de la experiencia es que mi compañero de habitación se convirtió en mi mejor amigo, y tal vez no lo hubiera conocido bien si no hubiéramos estado en la misma habitación.

-¿Cuál dirías que fue el motivo por el que te alojaste con nosotros?

Por la cercanía a la universidad y las facilidades que ofertan (se echa de menos que alguien limpie la habitación y alguien que cocine las cenas).

 -¿Deseas añadir algún comentario?

En todo momento fui tratado bien y, si había algo que no nos gustaba, lo comunicábamos y se hacía lo posible para cambiarlo. Mención especial para Cristina, la cocinera, siempre atenta con nosotros, sobre si nos gustaba la comida, si nos iba bien… ¡Es la mejor!

 

Trucs per estudiar: jocs, tècniques i diversió

En aquesta època de l’any, un altre cop, és el moment de començar a revisar i aprofitar alguns dies per posar en ordre els nostres apunts. Sabem que a la residència d’estudiants aprofiteu els espais destinats a l’estudi, per posar les vostres anotacions en ordre i mantenir una continuïtat acadèmica. No obstant això, repassar, passar a net les anotacions, ordenar, entre d’altres, pot arribar a ser una mica feixuc i volem ajudar-vos a superar aquesta època prèvia als exàmens finals amb alguns trucs per estudiar.

En el blog de Resest, l’allotjament per a estudiants que viuen prop de Barcelona, hem realitzat un llistat amb 6 maneres divertides de gaudir i divertir-nos repassant anotacions. Pren nota!

  1. Jocs deTaula

Una bona forma d’aprendre és divertint-nos. Els jocs de taula són un recurs educatiu i una opció excel·lent per aprendre. En la nostra residència d’estudiants a Sabadell et proposem dues opcions:

  • Uneix-te amb companys i companyes que tinguin el mateix examen i us podeu inventar un joc de taula a l’estil de « The Big Bang Theory », relacionat amb el temari de l’examen. Des del minut 1 estaràs submergit.
  • Jugar a un joc de taula que us agradi i en cada ronda, cadascun ha de dir algun concepte que no hagi estat esmentat en les rondes anteriors.
  1. Colors, dibuixos i històries

Si t’agrada pintar, els colors i ser expressiu, pots usar aquesta capacitat per recordar conceptes visuals. Per exemple, utilitzar diferents colors per remarcar el contingut important del llibre i diferencia’ls segons importància. Quan tornis a repassar recordaràs els colors i la representació d’aquests.

O bé, si t’agrada dibuixar, realitza esbossos que representin el contingut que has llegit. D’aquesta forma, assimilaràs un concepte i ho identificaràs millor.

Si prefereixes més les bromes i les històries inventades, pots crear acudits o sobrenoms. És una bona manera de recordar fets o persones, quan no hi ha manera. A més, si ho fas i els comparteixes amb altres estudiants de la residència a Sabadell podeu compartir riures entre companys i fer les jornades d’estudi molt més agradables.

  1. Entreteniment amb el temari: cantar i veure pel·lícules

Alguna vegada has pensat a cantar mentre estudies? Vols provar-ho? És un mètode que t’ajudarà a recordar esdeveniments i històries personals de la gent; A més, s’establirà una connexió positiva amb el subjecte que estàs estudiant.

O bé, pots buscar pel·lícules relacionades amb la temàtica. Segurament et resultarà més interessant.

  1. Usar les noves tecnologies per estudiar. Pots crear un grup de WhatsApp amb alguns companys que tinguin el mateix examen. A través del grup podeu jugar a un Trivial amb el temari de l’examen, fer-vos preguntes o compartir apartats que considereu importants. Aquest mètode t’obligarà a desempolsar els llibres i aprendre nous fets.
  1. Tècnica Pomodoro

Si et distreus amb facilitat, pots provar la Tècnica Pomodoro. La Tècnica Pomodoro consisteix a desfer-te del telèfon mòbil, de la Tablet i de qualsevol altra distracció, i treballar eficaçment durant 25 minuts. Després un descans de 5 minuts. Això és un pomodoro: 25 minuts treballant i 5 de descans. Una vegada que has fet quatre Pomodoros, un descans de 15-20 minuts.

Aquesta tècnica ens ajudarà a mantenir l’activació mental durant els 25 minuts, descansar cinc i tornar amb el 100% de les energies. Anar superant pomodoros incrementa la nostra autoestima i les nostres ganes d’estudiar.

Uses alguna tècnica més?

Lloguer de pis a Barcelona o residència d’estudiants?

Entrevista nº 1

En començar la universitat és una bona ocasió per canviar de ciutat, fins i tot de país, per tal de viure noves experiències, conèixer cultures i costums diferents i fer nous amics. Però, on viure durant aquesta etapa? Si la destinació que has triat és Barcelona i estàs buscant allotjament per al vostre fill o filla, o fins i tot per a tu mateix, segur que tens o has tingut dubtes del tipus ¿és millor llogar un pis a Barcelona o allotjar-se en una residència d’estudiants?

Sabem que és una decisió que us pot resultar complicada, per tots els canvis que suposa, i perquè abandonar el niu familiar és un pas important. Per experiència, podem dir-vos que a molts estudiants els és de gran ajuda, almenys durant el primer any, allotjar-se en una residència d’estudiants, on l’ambient és més tranquil que en un pis compartit, és fàcil fer amistats i els pares poden estar més tranquils ja que hi ha una certa garantia de seguretat per als estudiants.

 

Per facilitar-vos la presa d’aquesta important decisió volem compartir amb vosaltres una sèrie d’entrevistes a antics residents. Hem demanat a varis d’ells que ens expliquessin les seves experiències, quins van ser els seus dubtes i incerteses a l’hora de decantar-se per una residència d’estudiants a Sabadell i quines són les seves situacions actuals. A tots els hem fet les mateixes preguntes i publiquem el text íntegre. Esperem que us ajudi en aquesta nova etapa que ara emprendreu!

Entrevista nº1

En aquest cas, la primera resident que va tenir l’amabilitat de participar en aquesta sèrie d’entrevistes va ser l’Anna Pérez Cargol, que es va allotjar a la nostra residència d’estudiants durant el curs 2013/14.

Quins estudis vas cursar durant l’estada a la Residència d’estudiants l’Estació de Sabadell? (nivell i camp)
Quan vaig començar a la residència estava cursant primer d’Administració i Direcció d’Empreses (en anglès) a la UAB.

-Actualment, treballes, segueixes estudiant o penses estudiar més en un futur?
Actualment estic a Finlàndia fent pràctiques a una empresa. Aquest Juny acabo la carrera i espero trobar feina de cara a l’any que ve.

-El grau s’ha adequat a les teves expectatives?
Si, la veritat és que estic contenta amb les oportunitats que he obtingut a través del grau. Les classes i l’ambient a l’Autònoma són correctes i he tingut la sort de poder estudiar un any a l’estranger!

-Com anaves a la universitat? Si agafaves els Ferrocarrils (FGC), quina experiència en tens?
Anava amb Ferrocarrils, i l’experiència és bona. Normalment sempre arribaven a temps, i no gaire plens en comparació amb els que sortien de Barcelona (venir des de Barcelona amb Ferrocarrils és tota una aventura als matins).

Què és el que més va costar-te de marxar de casa? I el més positiu? Què canviaries si tornessis a començar?
Sincerament, marxar de casa no va ser un gran drama, anava cada cap de setmana a casa, i visc relativament a prop de Sabadell (una hora i mitja en cotxe). Potser el que vaig trobar a faltar era el menjar al principi, perquè era la primera vegada que vivia « sola » i no havia cuinat mai. 
L’experiència en general va ser positiva, conèixer gent nova, viure noves experiències, etc.
Si tornés a començar, segurament decidiria viure en una habitació individual. Tens més intimitat, i no deixes d’estar amb els companys de la residència.

-Creus que aquesta experiència t’ha ajudat a madurar i a ser més responsable?
Sens dubte!

-Abans d’arribar a la Residència estudiantil, et preocupava que et costés fer noves amistats? Et vas sentir acollit? Quin era l’ambient amb els altres residents?
Tothom es preocupa una mica per les situacions i la gent nova, però tampoc va ser un tema que no em deixés dormir. Des del primer moment vaig fer-me molt rapidament amb la gent de la residència (va ajudar el fet que no hi hagués gaires estudiants en aquell moment). Hi havia molt bon rollo, amb alguns més que amb altres però això és com tot!

-Si és el cas, com valores el fet d’haver compartit habitació amb un altre estudiant? Què creus que et va aportar l’experiència?
A conèixer-me una mica més a mi mateixa. Era la primera vegada que estava fora de casa, i convivia amb una persona que no coneixia de res. En aquests casos, el company d’habitació és com una loteria, i en el meu cas, considero que no vaig tenir gaire sort, però ara, que ja han passat tres anys, crec que va ser una experiència totalment necessària per madurar, i ser menys innocent. 

-Quin diries que va ser el motiu pel qual vas allotjar-te amb nosaltres?
La distància de la residència amb la universitat, i la bona combinació amb transport públic. A més, em feia una mica de respecte anar a viure a Barcelona (sóc d’un poble de la Costa Brava i les ciutats m’espanten una mica).

-Vols afegir algun comentari?

 

Saló de l’Ensenyament 2017

Ja tens clar què vols ser « quan siguis gran »? Cada vegada les ofertes d’estudis són més extenses, tot evoluciona i en conseqüència apareixen nous camps i alternatives per a estudiar i per tant professions per a dedicar-se, i això pot fer dubtar fins i tot al qui ho tenia més clar! Tant si ja tens decidit el què voldràs estudiar o no, et recomanem que visitis el Saló de l’Ensenyament, on podràs conèixer totes les propostes d’estudis: Batxillerat, graus universitaris, estudis superiors, complementaris, de formació professional, art i idiomes.

En el Saló de l’Ensenyament hi pots trobar tot tipus d’informació actualitzada sobre l’oferta d’estudis a Catalunya. El Saló ofereix tallers, serveis i activitats amb l’objectiu d’ajudar als joves a descobrir de manera pràctica el que volen estudiar. En destaquem: Plataforma d’Orientació a l’Estudiant, Aula de Tecnologies Multimèdia, Espai Ciència, Aula d’Activitats, Departament d’Empresa i Coneixement i Departament d’Ensenyament i Saló dels Idiomes.

També podràs veure l’oferta del centres formatius, universitats, escoles i acadèmies catalanes i podràs valorar-les segons la tipologia d’estudis, el pla d’estudis, cost, ofertes de beques i ajudes, borsa de treball, instal·lacions i ubicació entre d’altres, per veure quin s’ajusta més a les teves necessitats. Si estàs interessat/da en informar-te també sobre les opcions d’allotjament, recorda que si vols visitar la nostra Residència d’Estudiants pots contactar amb nosaltres al telèfon 93.726.13.48  o per e-mail a info@resest.com indicant el dia i l’hora aproximada de la visita (laborable o festiu) i t’ensenyarem les nostres instal·lacions amb molt de gust. Podràs comprovar que la nostra ubicació és difícilment millorable sobretot si decideixes estudiar a la UAB, Gimbernat, ESDI, Barcelona Flight School, i Aerolink entre d’altres, però també per altres centres de Barcelona. A més, ara ja tenim el període d’inscripcions obertes per al proper curs 2017/2018!

No et perdis aquest espai ple d’iniciatives adreçades als estudiants, hi trobaràs tota informació que necessites i més!

Dies: 22 al 26 de març 2017

Lloc: Fira de Barcelona – Recinte Montjuïc (Av. Reina Maria Cristina 2*16 Barcelona)

Horaris:

-dimecres, dijous i divendres: 9 a 19h

-dissabte: 10 a 20h

-diumenge: 9:30 a 14:30

Pots adquirir les teves entrades per al Saló aquí.  *descompte amb Carnet Jove!

Per a més informació, visita la web del Saló de l’Ensenyament.

Inscripcions curs 2017/2018 obertes!

Ja estan obertes les inscripcions pel proper curs universitari 2017/2018, si estàs interessat/da en allotjar-te a la nostra Residència Resest a Sabadell el curs vinent, contacta’ns a info@resest.com, al telèfon 93.726.13.48 o bé omple el formulari de Sol·licitud de Plaça, i ens posarem en contacte amb tu per facilitar-te tota la informació que necessitis. També pots fer-nos una visita per veure les nostres instal·lacions.

Recorda que ara també pots visitar les nostra Residència d’Estudiants sense moure’t de casa a través del Tour Virtual, que t’ofereix la possiblilitat de passejar per la Residència i explorar tot l’edifici al teu ritme amb vistes de 360º!

T’esperem!

Residència Resest a SabadellResidència d'estudiants

Concurs de Carnestoltes a Resest

Aquest any a la Residència d’Estudiants l’Estació de Sabadell hem organitzat un concurs de disfresses de Carnestoltes, en el que tots els residents hi esteu convidats a participar. Per a fer-ho, només heu de publicar una foto vostra disfressats al facebook, etiquetant la Residència d’Estudiants en el post, i resar perquè aconsegueixi més likes que cap altra, perquè la foto que obtingui més likes guanyarà un val per a Tolok Roomescape a Barcelona! (vàlid per 2-5 persones!!). A Tolok Roomescape « us endinsareu directament en un temple Maia com si d’Indiana Jones en busca del tresor es tractés ». Un dels room escape més recomanats de Barcelona pels usuaris, en podeu llegir algunes valoracions aquí.

carnestoltes

Tindreu temps per penjar les fotos fins al 6 de març, que serà el dia del tancament i adjudicació del premi!

carnestoltes

Esperem la vostra participació!!

Beneficis de portar al teu fill o filla a una residència d’estudiants

En uns mesos, el tu filla o filla començarà una carrera universitària a Barcelona i és molt possible que estiguis pensant en l’allotjament d’estudiants perfecte per a ell o ella.

Existeixen diferents opcions com poden ser pisos compartits, col·legis majors i les residències d’estudiants. En el blog de la residència d’estudiants de Bellaterra podràs trobar els avantatges de viure en una residència d’estudiants, no obstant això, avui et volem explicar els beneficis de portar al teu fill o filla a una residència d’estudiants.

  1. Fomentarà els valors de companyerismo, convivència i equilibri en la residència estudiantil

En la nostra residència d’estudiants la convivència és una qüestió fonamental per mantenir un equilibri. En una residència estudiantil es comparteix el dia a dia amb diferents estudiants, de diferents cultures i amb diferents costums. La riquesa cultural és major, a més de les activitats de convivència que es realitzen en la Residència l’Estació de Sabadell.

Els estudiants només s’han de preocupar del seu futur professional, ja que, en la residència disposem dels serveis necessaris per fomentar la tranquil·litat i la seguretat dels nostres residents.

  1. Alimentació Sana i Equilibrada en la residència d’estudiants a Barcelona

L’alimentació és fonamental per al desenvolupament mental i físic dels nostres fills en l’època universitària. En la nostra residència d’estudiants disposem de servei de mitja pensió i pensió completa, a més de cuina per fomentar l’autonomia i la independència dels nostres estudiants. En la nostra residència d’estudiants també es realitzen tallers gastronòmics i es publica contingut relacionat amb l’alimentació, « Aliments que ens ajuden a estudiar ».

residència d'estudiants

  1. Continuïtat en la Vida acadèmica

En una residència d’estudiants tots són universitaris i universitàries amb les mateixes obligacions, preocupacions i comoditats. És molt fàcil trobar un espai on estudiar, com la nostra sala d’estudi, però al mateix temps també és molt fàcil trobar moments de reflexió i descans, tots es troben en la mateixa situació. Per això, en la nostra residència hem habitat diversos espais de reunió i relaxament, com la terrassa amb gandules.

residència d'estudiants residència d'estudiants

Aquests són alguns beneficis de portar als teus fills a una residència d’estudiants i volem destacar que una residència no és un col·legi major, i que per tant, els nostres estudiants tenen llibertats i el nostre objectiu és fomentar la seva autonomia i la seva independència ajudant-los a fer-los la vida universitària més còmoda.

El riure en la residència d’estudiants de Bellaterra

En la residència d’Estudiants de Bellaterra ens hem adonat que el riure genera benestar físic i emocional, potencia la convivència i les ganes d’aprendre en tots els nostres estudiants. En el post d’avui volem donar a conèixer la importància del riure en la nostra residència estudiantil.

En la nostra residència a Barcelona sabem que el riure potencia la creativitat, la convivència i la motivació. Diferents recerques han demostrat científicament que el riure genera benestar físic i emocional, potenciant les ganes d’aprendre. Els efectes del riure ens ajudaran a millorar de forma global, com ens enfrontem a molts aspectes de la nostra vida. No es tracta de riure a riallades, sense raó, sinó formar un clima on el riure sigui el fil principal.

A més, el riure es un catalitzador eficaç per a les noves relacions, i això es habitual quan iniciem la nostre vida universitària. Compartir uns  bons riures ens fa estar més disposats a conèixer gent, a obrir-nos més i a formar part del col·lectiu.

El riure entès com a font de convivència ens ensenyarà a compartir, a crear, a viure amb els nostres companys de l’allotjament d’estudiants de Sabadell. En la residència d’estudiants es realitzen activitats per fomentar el riure entre tots els nostres estudiants, un sopar de Nadal o un taller de Panellets són exemples perfectes d’activitats que, clarament fomenten el riure.

Els beneficis del riure són múltiples, i alguns d’ells són:

– El riure ens fa més forts i aixeca l’ànim

– Redueix els riscos de malalties i ens manté més en forma

– Crea un ambient familiar i social més feliç

– Millora les relacions interpersonals i augmenta la possibilitat d’establir-les

– Contribueix a descarregar tensions, que la nostra respiració millori i així equilibrar l’humor

En el nostre bloc, podràs trobar diferents post que mostraràs com és viure en un allotjament d’estudiants, els beneficis d’una residència i per què triar la nostre residència d’estudiants També pots contactar amb Resest i informar-te de tots els nostres serveis.

¿Com és viure en un allotjament d’estudiants a Barcelona?

Arriba un moment en el qual has de decidir què estudiaràs, on estudiaràs i on viuràs. Decisions fonamentals que marcaran una part del nostre camí, i que al nostre allotjament d’estudiants a Barcelona ho sabem de primera mà i et volem explicar quelcom.

Per això, des del Bloc de la Residència d’Estudiants volem compartir com es viu en una residència d’estudiants i transmetre les experiències dels nostres residents universitaris a Barcelona.

Quan els preguntem als nostres estudiants per què van triar un allotjament d’estudiants a Sabadell versus a un pis compartit, ens comenten que el canvi de ciutat els feia certa por i que en un allotjament d’estudiants se sentien més segurs. No coneixien a ningú i en una residència d’estudiants tindrien l’oportunitat de compartir la nova etapa i la convivència dia a dia.

Una altra de les raons de viure en un allotjament per a estudiants a Barcelona és l’alimentació, i en una residència entenem que és fonamental per a tots els aspectes de la vida, important a l’hora d’estudiar i fonamental en el desenvolupament físic i mental. Per això, en la nostra residència disposem d’un servei de cuina de mitja pensió i pensió completa amb una dieta mediterrània i equilibrada, perquè els estudiants només s’hagin de preocupar d’estudiar i ser feliços.

Per altra banda, la importància dels estudis i mantenir un equilibri és un dels pilars més forts de la nostra residència. En el nostre bloc trobaràs multitud d’articles per fomentar l’estudi amb trucs, aplicacions que ens ajuden a estudiar i altres consells que us poden servir d’ajuda.

Definitivament, vivint en una residència on no et faltaran ocasions per relacionar-te amb els altres, compartir grans experiències i fer amistats per a tota la vida. En la Residència d’Estudiants de Sabadell et podràs organitzar al teu aire per estudiar i realitzar tasques universitàries, i també de relacionar-te amb els altres residents. En la residència també tenim altres serveis per a persones que busquin un major rang d’independència, per exemple, habitacions individuals, serveis de cuina i altres opcions que podràs trobar a la nostra pàgina de serveis residència d’estudiants l’estació de Sabadell. Un dels nostres objectius és acceptar les preferències de cada persona i fer-li la vida el més fàcil possible.

Castanyada ’16

Se acerca el día de Todos los Santos y llegan las castañas, boniatos y panellets.

En la Residencia de Estudiantes la Estació de Sabadell, como cada año y aprovechando la profesionalidad de nuestra cocinera Cristina, haremos un taller de panellets, para que participen todos nuestros residentes que lo deseen y así los que no sean de Cataluña también puedan conocer esta tradición tan antigua y tan nuestra.

El taller, que tendrá lugar hoy miércoles día 26 de octubre a partir de las 20h, consistirá al elaborar entre todos y con el asesoramiento de Cristina, un surtido de panellets, que posteriormente y junto con las castañas y boniatos se servirán como postre de los propios residentes para que los puedan degustar.

castanyada-2016

El origen de los panellets se sitúa en el siglo XVIII, cuando tenían un carácter sacramental. El hecho que sean alimentos de larga duración liga con el concepto de eternidad y remembranza de los muertos. Los panellets, además de en Cataluña, también son postres típicos de otros lugares, como Ibiza, o el País Valencià.

Otra curiosidad es que los panellets son un producto registrado como especialidad tradicional garantizada (ETG) por la Unión Europea.

Para quien quiera probarlo, a continuación dejamos una receta (hay muchas de diferentes, pero la base siempre acostumbra a ser la misma). Ésta es de Calfruitos.com.

Ingredientes:

· 500 gr de almendra en polvo · 500 gr de azúcar · 250 gr de patata cocida o de boniato al horno · piel rallada de un limón · 2 huevos enteros · 150 gr de piñones · 150 gr de almendra picada · 125 gr de coco rallado

Elaboración:

Hervir la patata con piel, (en caso de usar el boniato, cocer el boniato al horno), sacarle la piel,  aplastarlo con un tenedor y dejarlo enfriar. A continuación mezclar la masa con el azúcar, la almendra en polvo y la ralladura de piel de limón. Separar la yema de dos huevos de las claras, reservar éstas y añadir las yemas a la mezcla anterior removiendo para que se mezclen todos los ingredientes. Poner en platos separados la almendra picada, los piñones y un tercio del coco. Dejar reposar la masa hasta que se enfríe.

Panellets de piñones: Cogemos una tercera parte de la masa, hacemos bolitas y las mojamos con la clara de huevo y las rebozamos con los piñones.

Panellets de almendra picada: cogemos una tercera parte de la masa, hacemos bolitas y las mojamos con la clara de huevo y las rebozamos con las almendras picadas.

Panellets de coco rallado: Cogemos la tercera parte restante de la masa y la mezclamos con el coco rallado.

Poner todos los panellets en una bandeja del horno, pincelar la superfície con la yema de huevo de los panellets de piñones y de almendra con yema de huevo y ya estarán listos para cocer durante 10-12 minutos al horno a 170ºC. Ir controlando para retirarlos en cuanto estén dorados.

¡Y listos para probar!

Castanyada ’16

Se acerca el día de Todos los Santos y llegan las castañas, boniatos y panellets.

En la Residencia de Estudiantes la Estació de Sabadell, como cada año y aprovechando la profesionalidad de nuestra cocinera Cristina, haremos un taller de panellets, para que participen todos nuestros residentes que lo deseen y así los que no sean de Cataluña también puedan conocer esta tradición tan antigua y tan nuestra.

El taller, que tendrá lugar hoy miércoles día 26 de octubre a partir de las 20h, consistirá al elaborar entre todos y con el asesoramiento de Cristina, un surtido de panellets, que posteriormente y junto con las castañas y boniatos se servirán como postre de los propios residentes para que los puedan degustar.

castanyada-2016

El origen de los panellets se sitúa en el siglo XVIII, cuando tenían un carácter sacramental. El hecho que sean alimentos de larga duración liga con el concepto de eternidad y remembranza de los muertos. Los panellets, además de en Cataluña, también son postres típicos de otros lugares, como Ibiza, o el País Valencià.

Otra curiosidad es que los panellets son un producto registrado como especialidad tradicional garantizada (ETG) por la Unión Europea.

Para quien quiera probarlo, a continuación dejamos una receta (hay muchas de diferentes, pero la base siempre acostumbra a ser la misma). Ésta es de Calfruitos.com.

Ingredientes:

· 500 gr de almendra en polvo · 500 gr de azúcar · 250 gr de patata cocida o de boniato al horno · piel rallada de un limón · 2 huevos enteros · 150 gr de piñones · 150 gr de almendra picada · 125 gr de coco rallado

Elaboración:

Hervir la patata con piel, (en caso de usar el boniato, cocer el boniato al horno), sacarle la piel,  aplastarlo con un tenedor y dejarlo enfriar. A continuación mezclar la masa con el azúcar, la almendra en polvo y la ralladura de piel de limón. Separar la yema de dos huevos de las claras, reservar éstas y añadir las yemas a la mezcla anterior removiendo para que se mezclen todos los ingredientes. Poner en platos separados la almendra picada, los piñones y un tercio del coco. Dejar reposar la masa hasta que se enfríe.

Panellets de piñones: Cogemos una tercera parte de la masa, hacemos bolitas y las mojamos con la clara de huevo y las rebozamos con los piñones.

Panellets de almendra picada: cogemos una tercera parte de la masa, hacemos bolitas y las mojamos con la clara de huevo y las rebozamos con las almendras picadas.

Panellets de coco rallado: Cogemos la tercera parte restante de la masa y la mezclamos con el coco rallado.

Poner todos los panellets en una bandeja del horno, pincelar la superfície con la yema de huevo de los panellets de piñones y de almendra con yema de huevo y ya estarán listos para cocer durante 10-12 minutos al horno a 170ºC. Ir controlando para retirarlos en cuanto estén dorados.

¡Y listos para probar!

Castanyada ’16

Se acerca el día de Todos los Santos y llegan las castañas, boniatos y panellets.

En la Residencia de Estudiantes la Estació de Sabadell, como cada año y aprovechando la profesionalidad de nuestra cocinera Cristina, haremos un taller de panellets, para que participen todos nuestros residentes que lo deseen y así los que no sean de Cataluña también puedan conocer esta tradición tan antigua y tan nuestra.

El taller, que tendrá lugar hoy miércoles día 26 de octubre a partir de las 20h, consistirá al elaborar entre todos y con el asesoramiento de Cristina, un surtido de panellets, que posteriormente y junto con las castañas y boniatos se servirán como postre de los propios residentes para que los puedan degustar.

castanyada-2016

El origen de los panellets se sitúa en el siglo XVIII, cuando tenían un carácter sacramental. El hecho que sean alimentos de larga duración liga con el concepto de eternidad y remembranza de los muertos. Los panellets, además de en Cataluña, también son postres típicos de otros lugares, como Ibiza, o el País Valencià.

Otra curiosidad es que los panellets son un producto registrado como especialidad tradicional garantizada (ETG) por la Unión Europea.

Para quien quiera probarlo, a continuación dejamos una receta (hay muchas de diferentes, pero la base siempre acostumbra a ser la misma). Ésta es de Calfruitos.com.

Ingredientes:

· 500 gr de almendra en polvo · 500 gr de azúcar · 250 gr de patata cocida o de boniato al horno · piel rallada de un limón · 2 huevos enteros · 150 gr de piñones · 150 gr de almendra picada · 125 gr de coco rallado

Elaboración:

Hervir la patata con piel, (en caso de usar el boniato, cocer el boniato al horno), sacarle la piel,  aplastarlo con un tenedor y dejarlo enfriar. A continuación mezclar la masa con el azúcar, la almendra en polvo y la ralladura de piel de limón. Separar la yema de dos huevos de las claras, reservar éstas y añadir las yemas a la mezcla anterior removiendo para que se mezclen todos los ingredientes. Poner en platos separados la almendra picada, los piñones y un tercio del coco. Dejar reposar la masa hasta que se enfríe.

Panellets de piñones: Cogemos una tercera parte de la masa, hacemos bolitas y las mojamos con la clara de huevo y las rebozamos con los piñones.

Panellets de almendra picada: cogemos una tercera parte de la masa, hacemos bolitas y las mojamos con la clara de huevo y las rebozamos con las almendras picadas.

Panellets de coco rallado: Cogemos la tercera parte restante de la masa y la mezclamos con el coco rallado.

Poner todos los panellets en una bandeja del horno, pincelar la superfície con la yema de huevo de los panellets de piñones y de almendra con yema de huevo y ya estarán listos para cocer durante 10-12 minutos al horno a 170ºC. Ir controlando para retirarlos en cuanto estén dorados.

¡Y listos para probar!

Fiestas de la Mercè 2016

Barcelona celebra su Fiesta Mayor del 22 al 25 de septiembre. La Mercè viene cargada con un programa muy completo, con actividades para todos los públicos, que arrancará el 22 de septiembre con la lectura del pregón del escritor Javier Pérez Andújar.


la-merce-poster-2016

Una de las principales novedades de La Mercè 2016 es que la fiesta va a extender sus actividades y puntos de atención por distintos barrios. El Parque de la Trinitat y el recinto Fabra i Coats son algunos de los nuevos espacios en que se celebrarán actividades, además de los típicos como el parque de la Ciutadella y el castillo de Montjuïc. El Piromusical, los conciertos i la cultura popular serán, como cada año, otros de los platos fuertes de la Mercè.
Para esta edición de 2016, habrá como invitada la ciudad de París, que contará con la participación de artistas parisinos.
Podeís consultar el programa en  el siguiente enlace.

Fiestas de la Mercè 2016

Barcelona celebra su Fiesta Mayor del 22 al 25 de septiembre. La Mercè viene cargada con un programa muy completo, con actividades para todos los públicos, que arrancará el 22 de septiembre con la lectura del pregón del escritor Javier Pérez Andújar.


la-merce-poster-2016

Una de las principales novedades de La Mercè 2016 es que la fiesta va a extender sus actividades y puntos de atención por distintos barrios. El Parque de la Trinitat y el recinto Fabra i Coats son algunos de los nuevos espacios en que se celebrarán actividades, además de los típicos como el parque de la Ciutadella y el castillo de Montjuïc. El Piromusical, los conciertos i la cultura popular serán, como cada año, otros de los platos fuertes de la Mercè.
Para esta edición de 2016, habrá como invitada la ciudad de París, que contará con la participación de artistas parisinos.
Podeís consultar el programa en  el siguiente enlace.

Medievalia 2016

¡Llega la 20ª edición de Medievalia Fiesta y Mercado y la residencia de estudiantes Resest está entusiasmada!

Este año el programa viene cargado de actividades (tenéis el detalle a continuación), pero si a pesar de la gran oferta de propuestas no pueden asistir a ninguno, os invitamos a simplemente pasear por las calles del centro, donde disfrutaréis de un ambiente de lo más festivo, ¡y sobre todo Medieval!

Medievalia 2016

VIERNES:

17h. Inicio de la 20ª Edición del Mercado Medieval

17-20h. Paseos en burro. Salidas de la plaza del Pi.

17-20h. Exposición de Clics Medievales! Celebra los 40 años de los clics en el Museo del Gas de la Fundación Gas Natural Fenosa. ¡Podrás participar en un concurso para ganar un play móvil preparado para la ocasión!

17-20h. Distribución de placas de cava con el escudo del 20 años de Medievàlia en la parada de cava J.Torra Parés. Hasta agotar existencias. También puedes comprar la botella de cava exclusiva de la Feria.

17-20h. Practica tu puntería con el Tiro con Arco Medieval en la Plaza del Gas. A cargo de Tiro con Arco Vall Llobera.

17-20: 30h. Abierta la inscripción al concurso de Disfraces Medievales del domingo. Las inscripciones, que son gratuitas, se pueden er en la Carpa del Organigtzació. El concurso es para niños y niñas hasta 104 años. Colabora Estanco Aragay, Vidal Papers y Petit Sabadell.

18: 15-19-15h. Luchas: El vizconde de Castellbó y el señor de Arrahona, Roger Bernat II, disfruta con su nueva adquisición: cuatro mercenarios sanguinarios traídos de tierras lejanas que ahora, conforman su guardia personal. A diario pondrá a prueba su habilidad en las armas contra los esclavos más feroces que sus valssalls ha podido encontrar … A cargo de la compañía « Los mal nacidos », en la « Plaza del Pueblo« .

19-20h. Magia, malabares, cuchillos, fuego … ¿Cuál os gusta más? Entre todos debe decidir cuál es le mejor para ofrecer como presente del pueblo a la reina. Inicio del espectáculo itinerante por todo el recinto Medievàlia. A cargo de la compañía Malaboig malabares.

SÁBADO:

10-20h Exposición de Clics Medievales! Celebra los 40 años de los clics en el Museo del Gas de la Fundación Gas Natural Fenosa. Podrás participar en un concurso para ganar un play móvil preparado para la ocasión!

10-20h El oficio de vidriero y de luthier, en el Taller del arte del vitral (c. Sant Feliu, esquina St. Quirze) Demostraciones regulares en grupo de la construcción de un vitral, a cargo de Joan Serra Maestro vidriero, y un pequeño concierto con instrumentos de época construidos y tocados por el Maestro luthier Martín Romero.

10-20h Pide tu placa de cava con el escudo del 20 años de Medievàlia en la parada de cava J.Torra Parés. Hasta agotar existencias. También puedes comprar la botella de cava exclusiva de la Feria.

10: 30-20h Paseos en burro. Salidas de la plaza del Pi Pi

10: 30-20: 30: inscipciones concurso de Disfraces medievales del domingo en la Carpa de la Organización.

10: 30-13: 30h. En el Mercado encontramos personajes de todas las clases sociales, unos están a favor de la compra de la ciudad por parte de la reina, y otros bastante tienen a vivir el día a día. Unos y Algren se encuentran y se pueden ver durante toda la mañana. Si deseas conocer sus secretos observa atentamente, sigue los mismos un rato y escucha estas historias que recrean la época medieval de la mano del Teatro Ciervo.

11-12: 30h. No hay nadie que no quede cautivado por sus juegos de manos! Magia, malabares, cuchillos, fuego … ¿Cuál os gusta más? Entre todos debe decidir cuál es le mejor para ofrecer como presente del pueblo a la reina. Inicio del espectáculo itinerante por todo el recinto Medievàlia. A cargo de la compañía Malaboig malabares.

11-14h. Practica tu puntería con el tiro con Arco Medieval en la Plaza del Gas. (Tiro con Arco Vall Llobera)

12: 30-13: 15h. Luchas: Los cuatro mercenarios sanguinarios de tierras lejanas del vizconde de Castellbó y señor de Arrahona, Roger Bernat II, pondrán a prueba la habilidad en las armas en la Plaza del Pueblo.

16-20: 30h ¡Practica el Tiro con Arco Medieval en la Plaza del Gas!

17-20h Siga los personajes Medievales los alrededores del Mercado si desea conocer sus secretos!

17-18h: Luchas: Los cuatro mercenarios sanguinarios de tierras lejanas del vizconde de Castellbó y señor de Arrahona, Roger Bernat II, pondrán a prueba la habilidad en las armas en la Plaza del Pueblo.

17: 30-20h Symphoniacs. Venid gente del pueblo y, por Dios ¡¡escuchad!! Espectáculo itinerante con músicos, trovadores, y de otros personajes que seguro no te dejarán indiferente …

17-: 30-19h. ¡Va de Música! Conoceremos los diferentes instrumentos de un grupo de música y construiremos instrumentos con material reciclado y con un aire medieval. Plazas limitadas, es necesario reservar al 93.412.96.40 o en museugasfgnf@gasnaturalfenosa.com. En el Museo del Gas de la Fundación Gas Natural Fenosa.

-17: 30-20: 30 Talleres Infantiles Tradicionales, bajo las marquesinas del Mercado (c. Colón).

18-19h Visita Guiada sobre la Edad Media en Sabadell: « Sabadello, el nacimiento de una ciudad » (s.XI-XV). En el Museo de Historia de Sabadell. C / San Antoni, 13.

19-20h. Inicio del espectáculo itinerante por todo el recinto Medievàlia. A cargo de la compañía Malaboig malabares.

19-20h Tras muchos esfuerzos se han recogido los sueldos necesarios para que la ciudad se convierta en real, el pueblo está cansado de las normas y tributos del Señor de Arrahona y espera con ilusión la llegada de la reina Leonor. Hoy hará el paseo por el mercado y todo debe estar preparado. Lo estáis vosotros? Pregunta cómo hay que saludar a fin de hacerlo bien y que no se enfade y se marche. Nos ayudáis?

20-21h Espectáculo Danzas de la India a cargo de Centro Asana. Hay que preparar un baile para que la reina nos ha pedido que sorprendamos al Señor de Arrahona y todo son prisas. Le gustarán estas danzas exóticas traídas directamente de las tierras más lejanas a un Señor Feudal que tiene tantas tierras? Participa en sus ensayos y prepárate para bailar el domingo en el baile de exhibición. Todo ello en la Plaza del Pueblo.

21: 30h. BRUJAS DEL NORTE! En la Plaza del Pueblo. En un tiempo en quee las mujeres no tenían ni voz ni voto propios y eran juzgadas por la sociedad si no seguían los cánones estalberts, y se acontecieron reuniones furtivas de mujeres como anhelo de libertad y conformar colectividades. En nuestro estas misteriosas mujeres pasan desapercibidas durante el día todo acceptatnt su rol social, son labradores, prostitutas, artesanas, sanadores, maestros, juegan con los más pequeños y se mezclan entre la multitud … pero cuando sale la luna .. .apareixen las Brujas del Norte que junto con su sapo, convierten la oscuridad en luz, fuego y color y con el ritmo de la percusión y las cornejas, llenan la calle y plazas de juerga y desenfreno. Momentos mágicos y especiales donde todos tienen entrada, donde todo el mundo está invitado! Por eso durante el día, os esperamos en nuestros talleres: Percusión, maquillaje de las Brujas o haz tu propio sapo y durante la noche, no deje de disfrutar con nuestro espectáculo de fuego.

DOMINGO:

10-14h. Exposción de clics Medievales en el Museo del Gas. Participa en el concurso y ¡gana un play móvil de la ocasión!

13: 30-20h. Paseos en burro. Salidas de la plaza del Pi Pi.

10-20h. Demostraciones del oficio de vidriero y de luthier, en el Taller del arte del vitrall, a cargo de Joan Serra y Martín Romero.

10-14h Distribución de placas de cava con el escudo de los 20 años de Medievàlia, en la parada de cava J.Torra Parés hasta agotar existencias!

10: 30-13: 30h Demostraciones de oficio y talleres, a bajo las marquesinas del Mercado.

10: 30-13: 30h Teatro Cierva recrea personajes de la época medieval, los cuales podremos seguir y escuchar alrededor del Mercado.

11-14h Tiro con Arce Medieval a cargo de Tiro con Arco Vall Llobera en la Plaza del Gas.

11-30h Degustación medieval a cargo de la Escuela de Hostelería del Vapor Llonch de Sabadell. Junto a la parada de información.

11: 15-12:45h Inicio del espectáculo itinerante en la Plaza del Pueblo a cargo de compañía Malaboig malabares.

12-14h. Symphoniacs. Espectáculo itinerante con músicos, trovador, y otros personajes que seguro no te dejarán indiferente …

12-13h Visita Guiada sobre la Edad Media en Sabadell: En el museo de Historia de Sabadell.

12-12: 30h. Entrega de premios del XVI Concurso de cocina medieval. En la Plaza del Pueblo.

12-30-13h. Concurso de disfraces medievales. Pueden participar los más pequeños, pero también los más grandes (hasta 14 años), con premios muy interesantes!

13: 15-14h Luchas: Los cuatro mercenarios sanguinarios de tierras lejanas del vizconde de Castellbó y señor de Arrahona, Roger Bernat II, pondrán a prueba la habilidad en las armas en la Plaza del Pueblo.

16-20h Tiro con Arco Medieval en la Plaza del Gas.

17: 30-18h. Actuación musical del Dúo Moderato, debajo las escaleras del merct (esquina Colon con Coromines). Interpretarán varias piezas a cargo de un dúo de flautas con la colaboración de un bombeará, coordinado y organizado por la Asociación los Músicos de Gracia.

17: 30-20: 30h Demostraciones de oficio y talleres, a bajo las marquesinas del Mercado.

17: 30-18h. Taller de elaboración de una tisanas de cava, en la parada de Cava J.Torra Parés (junto al punto de información). Se proveerá a los asistentes de todos los productos y una vez preparado, se podrá degustar. Asistencia máxima de 15 personas.

18: 30-19h. Actuación musical del Dúo Moderato. Interpretarán varias piezas a cargo de un dúo de flautas con la colaboración de un bombeará, coordinado y organizado por la Asociación los Músicos de Gracia.

18.30-19: 30h. Escenificación de la compra de la ciudad de Sabadell. El año 1366 de nuestro señor, la villa de Sabadell fue vendida a la reina Leonor de Aragón y de Sicilia, esposa del rey Pedro III, por el precio de 154.000 sueldos. De esta cantidad, los aldeanos tendrán que poner 50.000: todo esto lo hacen con el fin de librarse del tirano Señor de Arrahona y vizconde de Castellbó, Roger Bernat II, que los explota hasta la pobreza. Ser una villa real puede cambiar las condiciones de vida del aldeanos de Sabadell, ellos creen que a mejor. Conseguirán los síndicos de la reina ponerse de acuerdo con los representantes del Señor? Conseguirán los Jurados de la villa los privilegios reales? A cargo de la compañía « El Ciervo Teatro », « Malaboig », « Los mal nacidos » y « Centro Assan » a la « Plaza del Pueblo ».

21:00 CLAUSURA del MERCADO

Fuente: Medievalia Sabadell

Tres, dos, uno … ¡listos para el buen tiempo!

Como cada año por estas fechas, en la Residencia de estudiantes de Sabadell ya nos hemos acondicionado para la llegada del buen tiempo, añadiendo a la terraza las tumbonas, ideales para tomar el sol, charlar con los compañeros o simplemente descansar, tanto durante el día como por la noche, momento en que se puede disfrutar de mucha tranquilidad y de la brisa del atardecer contemplando con unas fantásticas vistas de la ciudad que se prepara para ir a dormir.

No os preocupéis los que no queráis desconectar, porque la terraza también tiene acceso a Wifi, así podréis trabajar, navegar por internet y redes sociales, o hablar con los amigos y familiares a través de las videollamadas, entre otros.

Desde la terraza también se puede contemplar la panorámica de las vistas de algunos de los edificios emblemáticos del centro de Sabadell, como la antigua biblioteca de La Caixa (calle d’en Font) el Campanario de San Félix (Paseo Manresa) , la Iglesia de Sant Agustí (calle Escola Pia), la Torre Millenium (Avenida Francesc Macià) y sobre todo, en los días de buena visibilidad podemos disfrutar al fondo del horizonte de la vista de Montserrat y también de la Sierra de Collserola con la Torre que lleva el mismo nombre y el Tibidabo.

Lo mejor, ¡es que lo comprobéis con vuestros ojos! Venid a visitarnos, ¡os estamos esperando!

Terrassa08Terrassa 3

Terrassa nit-2Terrassa-nit1